30. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí bourguignon s pečivem.
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí bourguignon s pečivem je lahodné francouzské jídlo, které si zamilujete. V tomto receptu se hovězí maso dusí v červeném víně spolu se zeleninou a bylinkami, což dodává jídlu bohatou chuť a aroma. Servírujte s křupavým pečivem a pochutnejte si na skvělém jídle plném chuti a šťavnatosti. Užijte si skvělou kombinaci chutí s receptem na hovězí bourguignon s pečivem!

Suroviny

  • 600 g hovězího masa na guláš
  • 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 2 lžičky tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • sůl, pepř
  • olej na smažení
  • na podávání: čerstvé pečivo

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a opečte na rozpáleném oleji ve velkém hrnci dozlatova. Vyndejte maso z hrnce a dejte stranou.
  2. Nakrájejte cibuli na drobné kostky a orestujte v hrnci. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a nakrájenou kořenovou zeleninu. Smažte do měkka.
  3. Vrátěte maso zpět do hrnce. Přilijte rajčatový protlak, hovězí vývar a víno. Přidejte tymián, bobkové listy, sůl a pepř podle chuti.
  4. Nechejte vařit na mírném ohni přibližně 2 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka zahuštěná.
  5. S hovězím bourguignon podávejte čerstvé pečivo. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *