30. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí bourguignon s pečivem je lahodné francouzské jídlo, které si zamilujete. V tomto receptu se hovězí maso dusí v červeném víně spolu se zeleninou a bylinkami, což dodává jídlu bohatou chuť a aroma. Servírujte s křupavým pečivem a pochutnejte si na skvělém jídle plném chuti a šťavnatosti. Užijte si skvělou kombinaci chutí s receptem na hovězí bourguignon s pečivem!
Suroviny
- 600 g hovězího masa na guláš
- 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 400 ml hovězího vývaru
- 200 ml suchého červeného vína
- 2 lžičky tymiánu
- 2 bobkové listy
- sůl, pepř
- olej na smažení
- na podávání: čerstvé pečivo
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a opečte na rozpáleném oleji ve velkém hrnci dozlatova. Vyndejte maso z hrnce a dejte stranou.
- Nakrájejte cibuli na drobné kostky a orestujte v hrnci. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a nakrájenou kořenovou zeleninu. Smažte do měkka.
- Vrátěte maso zpět do hrnce. Přilijte rajčatový protlak, hovězí vývar a víno. Přidejte tymián, bobkové listy, sůl a pepř podle chuti.
- Nechejte vařit na mírném ohni přibližně 2 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka zahuštěná.
- S hovězím bourguignon podávejte čerstvé pečivo. Dobrou chuť!




