5. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na klasické francouzské jídlo – Hovězí Bourguignon se šťávou. Tento bohatý pokrm plný chutí a vůní bude jistě lahodit celé vaší rodině. Podívejte se na náš snadný recept a připravte si skvělou večeři plnou tradice a dobrého jídla.
Suroviny:
- 600g hovězího masa na guláš
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 mrkve
- 200g slaniny
- 250ml červeného vína
- 500ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 bobkové listy
- sůl, pepř, tymián, rozmarýn
Postup:
- Na oleji osmahneme na kostky nakrájenou slaninu.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme ze všech stran.
- Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, na kolečka nakrájené mrkve a orestujeme.
- Přilijeme červené víno a necháme vyvařit alkohol.
- Přidáme hovězí vývar, bobkové listy, rajčatový protlak a koření.
- Dusíme pod pokličkou přibližně 2 hodiny nebo dokud maso není měkké.
- Při dochucení můžeme zahuštit vývar směsí hladké mouky s vodou.




