2. 9. 2025
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignon sosem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Bourguignon sosem je bohaté a lahodné francouzské jídlo, které vás okouzlí svou chutí a vůní. Tento recept kombinuje kvalitní hovězí maso s aromatickými bylinkami a zeleninou, vše zalité lahodnou bourguignonskou omáčkou. Vyzkoušejte tento luxusní pokrm a ukažte svým blízkým, že se dokážete postarat o něco speciálního.

Suroviny

  • 600 g hovězího masa na guláš
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g slaniny
  • 2 mrkve
  • 2 hrsti žampionů
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • červené víno
  • sůl, pepř, bobkový list, tymián
  • olivový olej

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
  2. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm nakrájenou slaninu. Pak přidejte maso a restujte ho z každé strany dozlatova. Maso vyndejte z pánve a dejte stranou.
  3. V pánvi osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli a třený česnek. Přidejte nakrájenou mrkev a žampiony a restujte, dokud zelenina nezjemní.
  4. Přisypte lžíci hladké mouky a za stálého míchání zpražte, dokud nezmění barvu. Poté vmíchejte rajský protlak a zalijte červeným vínem.
  5. Přidejte zpět maso a zalijte vývarem tak, aby maso bylo téměř ponořené. Vložte bobkový list a tymián a nechte vařit na mírném ohni do měkka.
  6. Po uvaření ochutnejte omáčku a dochuťte podle potřeby. Servírujte s čerstvým pečivem nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *