16. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignon v červeném víně
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste připravit lahodné hovězí Bourguignon v červeném víně a dopřát si skvělou francouzskou klasiku plnou bohatých chutí. Tento recept kombinuje kvalitní hovězí maso s aromatickým kořením a červeným vínem, které ho dodává jedinečnou chuť. Nenechte si ujít šanci připravit si tento lahodný pokrm a okořenit svůj jídelníček něčím speciálním. Sledujte tento snadný recept a užijte si vynikající hovězí Bourguignon v červeném víně doma i ve společnosti svých blízkých.

Suroviny

  • 600 g hovězího masa na guláš
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 mrkve
  • 100 g slaniny
  • 200 ml červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř, tymián, bobkový list

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a osušte papírovým ubrouskem.
  2. Na pánvi orestujte nakrájenou slaninu, poté přidejte cibuli a česnek a restujte dozlatova.
  3. Přidejte nakrájenou mrkev a maso, osolte, opepřete a lehce orestujte.
  4. Posypte moukou a promíchejte.
  5. Přidejte rajčatový protlak, víno, vývar, tymián a bobkový list.
  6. Přiveďte k varu, přiklopte poklicí a dejte do trouby na 2-3 hodiny (150 °C).
  7. Případně dochuťte a podávejte s knedlíkem nebo domácími těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *