15. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignonne s brambory.
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Bourguignonne s brambory je lahodné francouzské jídlo, které si zamilujete! Tento recept kombinuje kousky hovězího masa dusené v červeném víně s aromatickými bylinkami a zeleninou, podávané s lahodnými brambory. Vyzkoušejte tento bohatý a chutný pokrm, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš jednoduchý recept a vařte jako profesionál!

Suroviny

  • 600g hovězího masa na guláš
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 100g slaniny
  • 200g žampiónů
  • 400ml červeného vína
  • 400ml vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 bobkové listy
  • sůl, pepř, tymián
  • olej na smažení
  • brambory na přílohu

Postup

  1. Hovězí maso nakrájejte na menší kousky a osušte utřením papírovým ubrouskem.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, mrkev na kolečka, slaninu a žampióny na plátky.
  3. Na oleji osmahněte hovězí maso dozlatova, přidejte cibuli a česnek a restujte do změknutí.
  4. Přidejte nakrájenou slaninu a orestujte. Přidejte žampióny a restujte do zarumění.
  5. Zalijte červeným vínem, vývarem a přidejte bobkové listy, rajčatový protlak, tymián a koření podle chuti.
  6. Vše vařte na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
  7. V mezičase uvařte brambory na přílohu.
  8. Hotové hovězí bourguignonne podávejte s uvařenými brambory a posypané čerstvým tymiánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *