12. 5. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí bourguignonne s burgundským vínem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí bourguignonne s burgundským vínem je bohatým a lahodným jídlem, které vám zaručeně zahřeje srdce i žaludek. Tento tradiční francouzský recept spojuje šťavnaté kousky hovězího masa s aromatickým burgundským vínem a kořeněnou zeleninou, výsledkem je lahodná a chutná kombinace, která vám rozhodně udělá radost. Nechte se hýčkat tímto lahodným pokrmem a připravte si ho doma díky našemu jednoduchému receptu.

Suroviny

  • 600 g hovězího masa (nejlépe roštěnec)
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 mrkve
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 400 ml burgundského červeného vína
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl, pepř, tymián, bobkový list
  • olej na smažení

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme na drobné kostičky nakrájenou slaninu.
  2. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a po chvíli přidáme na čtvrtky nakrájené hovězí maso. Orestujeme zprudka ze všech stran.
  3. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, nadrobno nakrájený česnek a osmahneme.
  4. Přisypeme moukou a krátce restujeme.
  5. Sůl, pepř, tymián a bobkový list podle chuti a zalijeme hovězím vývarem a vínem. Přivedeme k varu.
  6. Pak přidáme rajčatový protlak, promícháme a necháme dusit pod pokličkou přibližně 2-3 hodiny, dokud maso není měkké.
  7. Pokrm můžeme podávat s bramborovou kaší nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *