15. 8. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí Bourguignonne s klobásou je bohaté a chutné jídlo, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Tento recept spojuje šťavnaté kousky hovězího masa s kořeněnou klobásou a aromatickou omáčkou. S ním si užijete lahodnou chuť Francie přímo v pohodlí vaší domácnosti. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu.
Suroviny
- 600g hovězího masa na guláš
- 100g klobásy
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 200g žampiónů
- 200ml červeného vína
- 400ml hovězího vývaru
- olivový olej
- sůl, pepř, nové koření, bobkový list
Postup
- Na kousky nakrájené hovězí maso osolíme, opepříme a osmažíme na pánvi s olivovým olejem dozlatova. Maso vyndáme z pánve a odložíme stranou.
- Na másle osmažíme na plátky nakrájenou klobásu, cibuli, česnek a nakrájenou mrkev. Přidáme nakrájené žampióny a dusíme do změknutí.
- Do zeleniny přidáme zpět hovězí maso a zalijeme červeným vínem a hovězím vývarem. Přidáme nové koření, bobkový list a necháme dusit do měkka.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme jí zahustit směsí maizeny a vody. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Hovězí Bourguignonne s klobásou podáváme s rýží nebo pečivem.




