15. 8. 2025
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignonne s klobásou
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Bourguignonne s klobásou je bohaté a chutné jídlo, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Tento recept spojuje šťavnaté kousky hovězího masa s kořeněnou klobásou a aromatickou omáčkou. S ním si užijete lahodnou chuť Francie přímo v pohodlí vaší domácnosti. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu.

Suroviny

  • 600g hovězího masa na guláš
  • 100g klobásy
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 200g žampiónů
  • 200ml červeného vína
  • 400ml hovězího vývaru
  • olivový olej
  • sůl, pepř, nové koření, bobkový list

Postup

  1. Na kousky nakrájené hovězí maso osolíme, opepříme a osmažíme na pánvi s olivovým olejem dozlatova. Maso vyndáme z pánve a odložíme stranou.
  2. Na másle osmažíme na plátky nakrájenou klobásu, cibuli, česnek a nakrájenou mrkev. Přidáme nakrájené žampióny a dusíme do změknutí.
  3. Do zeleniny přidáme zpět hovězí maso a zalijeme červeným vínem a hovězím vývarem. Přidáme nové koření, bobkový list a necháme dusit do měkka.
  4. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme jí zahustit směsí maizeny a vody. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  5. Hovězí Bourguignonne s klobásou podáváme s rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *