Užijte si dokonalý hovězí burger s chedarem! Náš detailní recept Vám krok za krokem ukáže, jak připravit šťavnatý hovězí burger s lahodně roztékajícím chedarem, doplněný o čerstvé ingredience jakými jsou křupavý salát, rajčata a nakládané okurky. Ideální volba pro víkendové grilování nebo jen tak pro radost ze skvělého jídla. Objevte tipy na perfektní burgerové pečivo, jak na domácí majonézu a další variace tohoto amerického klasika, který si zamilujete. Připravte si pravý gurmánský zážitek přímo u Vás doma!

Suroviny

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 4 plátky cheddaru
  • 4 burgerové bulky
  • 1 rajče, nakrájené na plátky
  • 4 listy salátu
  • 1 malá cibule, nakrájená na kroužky
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce hořčice
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Máslo nebo olej na smažení

Postup

  1. Z mletého masa vyformujte čtyři stejné velké placky a osolte a opepřete je z obou stran.
  2. Na pánev deje trochu másla nebo oleje a předehřejte na střední teplotu. Přidejte masové placky na pánev a smažte zhruba 3-4 minuty na každou stranu, nebo do požadovaného stupně propečení.
  3. Kousek před koncem pečení na každou placku položte plátek cheddaru a nechte rozpustit.
  4. Mezitím rozřízněte bulky a opečte je na suché pánvi, řeznou stranou dolů, do zlatova.
  5. Smíchejte majonézu, kečup a hořčici a tuto směs rozmíchejte na dolní polovinu každé bulky.
  6. Na omáčku položte list salátu, plátek rajčete a cibulové kroužky.
  7. Přidejte hovězí placky s chedarem a zakryjte vrchní polovinou bulky.
  8. Podávejte ihned, když je maso ještě šťavnaté a sýr hezky rozpuštěný.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *