Užijte si dokonalý hovězí burger s chedarem! Náš detailní recept Vám krok za krokem ukáže, jak připravit šťavnatý hovězí burger s lahodně roztékajícím chedarem, doplněný o čerstvé ingredience jakými jsou křupavý salát, rajčata a nakládané okurky. Ideální volba pro víkendové grilování nebo jen tak pro radost ze skvělého jídla. Objevte tipy na perfektní burgerové pečivo, jak na domácí majonézu a další variace tohoto amerického klasika, který si zamilujete. Připravte si pravý gurmánský zážitek přímo u Vás doma!
Suroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 4 plátky cheddaru
- 4 burgerové bulky
- 1 rajče, nakrájené na plátky
- 4 listy salátu
- 1 malá cibule, nakrájená na kroužky
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce hořčice
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Máslo nebo olej na smažení
Postup
- Z mletého masa vyformujte čtyři stejné velké placky a osolte a opepřete je z obou stran.
- Na pánev deje trochu másla nebo oleje a předehřejte na střední teplotu. Přidejte masové placky na pánev a smažte zhruba 3-4 minuty na každou stranu, nebo do požadovaného stupně propečení.
- Kousek před koncem pečení na každou placku položte plátek cheddaru a nechte rozpustit.
- Mezitím rozřízněte bulky a opečte je na suché pánvi, řeznou stranou dolů, do zlatova.
- Smíchejte majonézu, kečup a hořčici a tuto směs rozmíchejte na dolní polovinu každé bulky.
- Na omáčku položte list salátu, plátek rajčete a cibulové kroužky.
- Přidejte hovězí placky s chedarem a zakryjte vrchní polovinou bulky.
- Podávejte ihned, když je maso ještě šťavnaté a sýr hezky rozpuštěný.




