27. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí burgundská.
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí burgundská je klasické francouzské jídlo, které oslní vaše chuťové buňky. Lahodné kousky hovězího masa se dusí ve víně s bylinkami a zeleninou, výsledkem je neodolatelně aromatická a chutná pochoutka. Podávejte s čerstvým pečivem nebo bramborovou kaší pro dokonalou kombinaci! Naučte se připravit toto lahodné jídlo krok za krokem a ukažte svým blízkým, že dokážete vařit jako profesionál.

Suroviny

  • 600 g hovězího masa na guláš
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 mrkve
  • 3 rajčata
  • 200 g slaniny
  • 250 ml červeného vína
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř, majoránka
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi orestujeme na kostky nakrájenou slaninu.
  2. Přidáme na kostky nakrájenou cibuli a česnek a restujeme do zlatova.
  3. Přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme ze všech stran.
  4. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a rajčata.
  5. Zalijeme červeným vínem a vývarem a necháme dusit asi 1,5 hodiny.
  6. V misce smícháme hladkou mouku s vodou a zahustíme omáčku.
  7. Přidáme křupavě opečené hranolky.
  8. Pokud je omáčka řídká, můžeme ji ještě chvíli dusit.
  9. Případně dochutíme solí, pepřem a majoránkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *