27. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí burgundská je klasické francouzské jídlo, které oslní vaše chuťové buňky. Lahodné kousky hovězího masa se dusí ve víně s bylinkami a zeleninou, výsledkem je neodolatelně aromatická a chutná pochoutka. Podávejte s čerstvým pečivem nebo bramborovou kaší pro dokonalou kombinaci! Naučte se připravit toto lahodné jídlo krok za krokem a ukažte svým blízkým, že dokážete vařit jako profesionál.
Suroviny
- 600 g hovězího masa na guláš
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 mrkve
- 3 rajčata
- 200 g slaniny
- 250 ml červeného vína
- 250 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř, majoránka
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi orestujeme na kostky nakrájenou slaninu.
- Přidáme na kostky nakrájenou cibuli a česnek a restujeme do zlatova.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme ze všech stran.
- Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a rajčata.
- Zalijeme červeným vínem a vývarem a necháme dusit asi 1,5 hodiny.
- V misce smícháme hladkou mouku s vodou a zahustíme omáčku.
- Přidáme křupavě opečené hranolky.
- Pokud je omáčka řídká, můžeme ji ještě chvíli dusit.
- Případně dochutíme solí, pepřem a majoránkou.




