18. 12. 2025
Autor: Roman Žák
Hovězí burgundská pečeně
zdroj: Recepty 24/7

Chutná hovězí burgundská pečeně je skvělá volba pro domácí hostinu nebo sváteční příležitost. Naše receptura je snadná a výsledkem je lahodné, měkké a šťavnaté maso, které jistě potěší i ty nejnáročnější gurmány. Sáhněte po tomto receptu a překvapte své blízké vynikající pochoutkou!

Suroviny

  • 1 kg hovězího masa (najlepšie roštěnku)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g slaniny
  • 2 mrkve
  • 200 g žampiónů
  • 2 bobkové listy
  • 2 sklenice červeného vína
  • soľ, korenie, tymian, rozmarín
  • olej

Postup

  1. Maso očistíme, nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi rozpustíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a slaninu.
  3. Přidáme maso a za občasného míchání restujeme, dokud maso není zezlátlé.
  4. Přidáme nakrájenou mrkev, nakrájené žampióny a bylinky.
  5. Zalijeme červeným vínem a dustojně podusíme.
  6. Nakonec osolíme a opepříme podle chuti a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *