18. 12. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Chutná hovězí burgundská pečeně je skvělá volba pro domácí hostinu nebo sváteční příležitost. Naše receptura je snadná a výsledkem je lahodné, měkké a šťavnaté maso, které jistě potěší i ty nejnáročnější gurmány. Sáhněte po tomto receptu a překvapte své blízké vynikající pochoutkou!
Suroviny
- 1 kg hovězího masa (najlepšie roštěnku)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 200 g slaniny
- 2 mrkve
- 200 g žampiónů
- 2 bobkové listy
- 2 sklenice červeného vína
- soľ, korenie, tymian, rozmarín
- olej
Postup
- Maso očistíme, nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme.
- Na pánvi rozpustíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a slaninu.
- Přidáme maso a za občasného míchání restujeme, dokud maso není zezlátlé.
- Přidáme nakrájenou mrkev, nakrájené žampióny a bylinky.
- Zalijeme červeným vínem a dustojně podusíme.
- Nakonec osolíme a opepříme podle chuti a můžeme podávat.




