Hovězí burgundské bez brambor je lahodné a bohaté jídlo, které se připravuje s výtečným masem a aromatickými kořeněnými omáčkou. Nechte se unést chuťovým zážitkem s tímto receptem bez brambor, který určitě potěší vaše chuťové buňky!

Suroviny

  • 600g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 150g slaniny
  • 200ml červeného vína
  • 200ml hovězího vývaru
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, pepř, tymián, bobkový list

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
  2. Cibuli nakrájejte na drobné kousky, česnek prolisujte.
  3. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm maso z každé strany dozlatova.
  4. Přidejte do pánve cibuli a česnek a restujte do změknutí.
  5. Poté přidejte na kostičky nakrájenou slaninu.
  6. Zalijte vínem, přidejte vývar, rajčatový protlak a koření (tymián, bobkový list).
  7. Poduste a dusíme na mírném ohni asi 90 minut, nebo dokud maso není měkké.
  8. Po uvaření servírujte s hřejivým pečivem nebo bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *