Hovězí burgundské bez brambor je lahodné a bohaté jídlo, které se připravuje s výtečným masem a aromatickými kořeněnými omáčkou. Nechte se unést chuťovým zážitkem s tímto receptem bez brambor, který určitě potěší vaše chuťové buňky!
Suroviny
- 600g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 150g slaniny
- 200ml červeného vína
- 200ml hovězího vývaru
- 4 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř, tymián, bobkový list
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Cibuli nakrájejte na drobné kousky, česnek prolisujte.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm maso z každé strany dozlatova.
- Přidejte do pánve cibuli a česnek a restujte do změknutí.
- Poté přidejte na kostičky nakrájenou slaninu.
- Zalijte vínem, přidejte vývar, rajčatový protlak a koření (tymián, bobkový list).
- Poduste a dusíme na mírném ohni asi 90 minut, nebo dokud maso není měkké.
- Po uvaření servírujte s hřejivým pečivem nebo bramborami.




