28. 8. 2025
Autor: Roman Žák
Hovězí burgundské pecivo
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí burgundské pecivo je lahodné jídlo plné bohatých chutí. Kombinace šťavnatého hovězího masa, aromatického červeného vína a koření vám rozhodně zvedne náladu. S tímto receptem si připravíte skvělé burgundské pecivo, které si užijete jako hlavní jídlo nebo na oslavu s rodinou a přáteli. Nenechte si ujít tuto lahodnou pochoutku!

Suroviny:

  • 500g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200g špeků
  • 200g žampionů
  • 2 lžíce oleje
  • 500ml červeného vína
  • 500ml hovězího vývaru
  • 2 lžičky tymiánu
  • 2 lžičky bobkového listu
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Hovězí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky a osmažte na oleji.
  3. Přidejte nakrájené špeky, žampiony a opečte dozlatova.
  4. Přidejte nakrájené maso a zprudka opečte ze všech stran.
  5. Přilijte červené víno a vývar, přidejte tymián a bobkový list.
  6. Podustete na mírném ohni do měkka a dochuťte solí a pepřem.
  7. Smažte rohlíky na pánvi a naplňte je hovězím masem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *