28. 8. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí burgundské pecivo je lahodné jídlo plné bohatých chutí. Kombinace šťavnatého hovězího masa, aromatického červeného vína a koření vám rozhodně zvedne náladu. S tímto receptem si připravíte skvělé burgundské pecivo, které si užijete jako hlavní jídlo nebo na oslavu s rodinou a přáteli. Nenechte si ujít tuto lahodnou pochoutku!
Suroviny:
- 500g hovězího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 200g špeků
- 200g žampionů
- 2 lžíce oleje
- 500ml červeného vína
- 500ml hovězího vývaru
- 2 lžičky tymiánu
- 2 lžičky bobkového listu
- sůl, pepř
Postup:
- Hovězí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky a osmažte na oleji.
- Přidejte nakrájené špeky, žampiony a opečte dozlatova.
- Přidejte nakrájené maso a zprudka opečte ze všech stran.
- Přilijte červené víno a vývar, přidejte tymián a bobkový list.
- Podustete na mírném ohni do měkka a dochuťte solí a pepřem.
- Smažte rohlíky na pánvi a naplňte je hovězím masem.




