2. 5. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí burgundské s lilkem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí burgundské s lilkem je lahodné a sýté jídlo, které potěší každého milovníka dobrého jídla. V tomto receptu se spojuje jemně uzené hovězí s aromatickým lilkem a bohatou omáčkou, která dodává pokrmu skvělou chuť. Připravte si tento lahodný pokrm a ohromte své blízké dokonalou kombinací chutí.

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200ml vývaru
  • 200ml červeného vína
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lilek
  • sůl, pepř, tymián, bobkový list
  • olej na smažení

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme z každé strany dozlatova.
  2. Přidáme prolisovaný česnek a osmažíme do zlatova. Posypeme moukou a krátce restujeme.
  3. Podlijeme červeným vínem a vývarem, přidáme rajčatový protlak a koření. Vaříme 1,5 – 2 hodiny na mírném plameni.
  4. Lilka oloupeme a nakrájíme na kolečka, které přidáme do pokrmu asi 20 minut před koncem vaření.
  5. Hotové jídlo můžeme podávat s bramborem nebo knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *