2. 5. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí burgundské s lilkem je lahodné a sýté jídlo, které potěší každého milovníka dobrého jídla. V tomto receptu se spojuje jemně uzené hovězí s aromatickým lilkem a bohatou omáčkou, která dodává pokrmu skvělou chuť. Připravte si tento lahodný pokrm a ohromte své blízké dokonalou kombinací chutí.
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 200ml vývaru
- 200ml červeného vína
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lilek
- sůl, pepř, tymián, bobkový list
- olej na smažení
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme z každé strany dozlatova.
- Přidáme prolisovaný česnek a osmažíme do zlatova. Posypeme moukou a krátce restujeme.
- Podlijeme červeným vínem a vývarem, přidáme rajčatový protlak a koření. Vaříme 1,5 – 2 hodiny na mírném plameni.
- Lilka oloupeme a nakrájíme na kolečka, které přidáme do pokrmu asi 20 minut před koncem vaření.
- Hotové jídlo můžeme podávat s bramborem nebo knedlíkem.




