25. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí burgundské se šalotkami a červeným vínem.
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí burgundské se šalotkami a červeným vínem je lahodné jídlo, které vás okouzlí svou bohatou chutí a jednoduchou přípravou. Tento recept kombinuje kvalitní kousky hovězího masa s jemně nakrájenými šalotkami a lahodným červeným vínem, které dodá jídlu intenzivní aroma. Vyzkoušejte tento klasický francouzský recept a učiňte si večeři nezapomenutelnou!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa na guláš
  • 4 stroužky česneku
  • 8 šalotek
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml červeného vína
  • 400 ml vývaru
  • čerstvý tymián
  • sůl, pepř
  • olej

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm nakrájené hovězí maso.
  2. Přidejte na drobné kousky nakrájený česnek a šalotky a dejte zpět do hrnce.
  3. Přisypte hladkou mouku a poduste do zlatova.
  4. Po chvíli zalijte červeným vínem, až se trochu vyvaří a přidejte vývar.
  5. Vložte do směsi i tymián a nechte dusit přibližně 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Smažte si vedle šalotky na másle a použijte je jako přílohu k hovězímu burgundskému.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *