25. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí burgundské se šalotkami a červeným vínem je lahodné jídlo, které vás okouzlí svou bohatou chutí a jednoduchou přípravou. Tento recept kombinuje kvalitní kousky hovězího masa s jemně nakrájenými šalotkami a lahodným červeným vínem, které dodá jídlu intenzivní aroma. Vyzkoušejte tento klasický francouzský recept a učiňte si večeři nezapomenutelnou!
Suroviny
- 500 g hovězího masa na guláš
- 4 stroužky česneku
- 8 šalotek
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml červeného vína
- 400 ml vývaru
- čerstvý tymián
- sůl, pepř
- olej
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm nakrájené hovězí maso.
- Přidejte na drobné kousky nakrájený česnek a šalotky a dejte zpět do hrnce.
- Přisypte hladkou mouku a poduste do zlatova.
- Po chvíli zalijte červeným vínem, až se trochu vyvaří a přidejte vývar.
- Vložte do směsi i tymián a nechte dusit přibližně 2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Smažte si vedle šalotky na másle a použijte je jako přílohu k hovězímu burgundskému.




