14. 12. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí burgundské škvarkové guláš je bohatá a chutná pokrm, který rozproudí vaše chuťové buňky. Vychutnejte si hovězí maso dusené v aromatické omáčce s přidanými škvarky, které tomuto tradičnímu českému receptu dodají zajímavou chuťovku. Připravte si tento lahodný guláš a nechte se unést jeho bohatou chutí a vůní. Tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky tradiční české kuchyně.
Suroviny
- 600g hovězího masa
- 100g slaniny
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička kari
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička papriky
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce škvarků
- sůl, pepř
- čerstvý bobkový list
- čerstvá petrželka
Postup
- Maso nakrájíme na kostky a zlehka osmahneme na oleji ve velkém hrnci.
- Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a prolisovaný česnek.
- Za stálého míchání přidáme mouku a necháme lehce zesklovat.
- Přidáme koření (kari, majoránku, kmín, papriku), octem okyselíme.
- Zalijeme trochou vody, přidáme rajčatový protlak a dusíme pod pokličkou do měkka.
- Přidáme škvarky, necháme provařit a dochutíme solí a pepřem.
- Served with fresh parsley and bread.




