14. 12. 2025
Autor: Roman Žák
Hovězí burgundské škvarkové guláš
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí burgundské škvarkové guláš je bohatá a chutná pokrm, který rozproudí vaše chuťové buňky. Vychutnejte si hovězí maso dusené v aromatické omáčce s přidanými škvarky, které tomuto tradičnímu českému receptu dodají zajímavou chuťovku. Připravte si tento lahodný guláš a nechte se unést jeho bohatou chutí a vůní. Tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky tradiční české kuchyně.

Suroviny

  • 600g hovězího masa
  • 100g slaniny
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce škvarků
  • sůl, pepř
  • čerstvý bobkový list
  • čerstvá petrželka

Postup

  1. Maso nakrájíme na kostky a zlehka osmahneme na oleji ve velkém hrnci.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a prolisovaný česnek.
  3. Za stálého míchání přidáme mouku a necháme lehce zesklovat.
  4. Přidáme koření (kari, majoránku, kmín, papriku), octem okyselíme.
  5. Zalijeme trochou vody, přidáme rajčatový protlak a dusíme pod pokličkou do měkka.
  6. Přidáme škvarky, necháme provařit a dochutíme solí a pepřem.
  7. Served with fresh parsley and bread.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *