26. 11. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí burgundské vídeňské řízek – skvělý recept na tradiční vídeňský řízek z plátků hovězího masa, obalovaného v aromatičné strouhance a křupavě zapečeného. Vyzkoušejte jedinečnou kombinaci chuti s francouzským šleháním a překvapte své chuťové buňky! Jistě si zamilujete tento lahodný pokrm plný křupavosti a šťavnatosti. S námi snadno připravíte tento tradiční pokrm i doma!
Suroviny
- 4 plátky hovězího masa (řízek)
- 2 vejce
- strouhanka
- mouka
- sůl
- olej na smažení
- 200 ml červeného vína
- čerstvé bylinky (třeba petržel)
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
Postup
- Plátky masa osolíme a opepříme.
- V míse rozšleháme vejce.
- Plátky masa obalíme nejprve ve strouhance, poté ve vejci a nakonec v mouce.
- Smažíme na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova.
- Z pánve odebereme maso a vše zbylé ve výpeku (víno, bylinky, nakrájenou cibuli a česnek) povaříme do husté omáčky.
- Hotové řízky přendáme na talíř, zalijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší nebo hranolkami.




