26. 11. 2025
Autor: Roman Žák
Hovězí burgundské vídeňské řízek
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí burgundské vídeňské řízek – skvělý recept na tradiční vídeňský řízek z plátků hovězího masa, obalovaného v aromatičné strouhance a křupavě zapečeného. Vyzkoušejte jedinečnou kombinaci chuti s francouzským šleháním a překvapte své chuťové buňky! Jistě si zamilujete tento lahodný pokrm plný křupavosti a šťavnatosti. S námi snadno připravíte tento tradiční pokrm i doma!

Suroviny

  • 4 plátky hovězího masa (řízek)
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • mouka
  • sůl
  • olej na smažení
  • 200 ml červeného vína
  • čerstvé bylinky (třeba petržel)
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku

Postup

  1. Plátky masa osolíme a opepříme.
  2. V míse rozšleháme vejce.
  3. Plátky masa obalíme nejprve ve strouhance, poté ve vejci a nakonec v mouce.
  4. Smažíme na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova.
  5. Z pánve odebereme maso a vše zbylé ve výpeku (víno, bylinky, nakrájenou cibuli a česnek) povaříme do husté omáčky.
  6. Hotové řízky přendáme na talíř, zalijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší nebo hranolkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *