25. 8. 2025
Autor: Roman Žák
Hovězí burgundské víno s cibulí
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí burgundské víno s cibulí je lahodné a bohaté jídlo, které si zamiluje každý milovník dobrého jídla. Recept spojuje kvalitní kousky hovězího masa s aromatickou cibulí a bohatou omáčkou z burgundského vína. Připravte si tuto lahůdku doma a nechte se unést chuťovými výbuchy!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 1 lahůdka burgundského vína
  • sůl
  • olej

Postup

  1. Nejprve nakrájejte hovězí maso na menší kousky a cibuli na plátky.
  2. V rendlíku rozehřejte olej a osmahněte na něm hovězí maso z obou stran.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte dozlatova.
  4. Zalijte vše lahůdkou burgundského vína a nechte dusit na mírném ohni alespoň hodinu, dokud maso není měkké a šťáva zredukována.
  5. Po dochucení solí a pepřem podávejte hovězí burgundské víno s cibulí s rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *