15. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí Burgundské víno s knedlíky je dokonalá kombinace chutí, která vaše chuťové buňky okouzlí. Vychutnejte si lahodné kousky hovězího masa podušené v kořeněném burgundském víně doplněné o šťavnaté knedlíky. Tento recept je skvělou volbou pro romantickou večeři nebo rodinnou oslavu. Navštivte naši stránku a objevte, jak snadné je připravit si tento lahodný pokrm doma. Užijte si gastronomický zážitek plný luxusu a šťavnatých chutí s naším receptem na Hovězí Burgundské víno s knedlíky.
Suroviny
- 600 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 300 ml červeného vína
- 400 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky mouky
- 1 lžička tymiánu
- 1 bobkový list
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na kostky nakrájené maso a osmahněte z každé strany dozlatova.
- Přisypte mouku, promíchejte a zalijte vínem a vývarem.
- Přidejte tymián, bobkový list a dochuťte solí a pepřem.
- Stew nechte dusit asi 1,5 hodiny na mírném plameni a občas promíchejte.
- Smažené hovězí maso podávejte s knedlíky nebo třeba s bramborovou kaší.




