8. 5. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí burgundský guláš s vínem je lahodný recept na tradiční francouzské jídlo, které si zamilují milovníci dobrého jídla. Výborně dochucené hovězí maso vaříme ve víně se zeleninou a bylinkami, které dodávají tomuto pokrmu bohatou a intenzívní chuť. Podáváme s domácím pečivem nebo těstovinami pro dokonalou chuťovou harmonii. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 600 g hovězího masa (použít ideálně plec)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 lžíce oleje
- 250 ml červeného vína
- 500 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji osmahneme na menší kousky nakrájené hovězí maso do zlatova.
- Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Dusíme do zlatova.
- Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a za stálého míchání dusíme do měkka.
- Přidáme rajčatový protlak, kmín, sladkou papriku, sůl a pepř. Mícháme a dusíme asi 2 minuty.
- Zalijeme vínem a vývarem. Zakryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni asi 1,5 hodiny, nebo dokud maso není měkké.
- Po uvaření ochutnáme, případně dosolíme a opepříme.




