3. 12. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí dušené na smetaně je lahodné tradiční české jídlo, které si zamilujete na první skus. Vývarově dušené maso s cibulí, kořením a smetanou se rozplývá na jazyku a jeho bohatá chuť vám zaručeně zahřeje srdce i žaludek. Užijte si domácí kuchyni plnou teplých zážitků s tímto receptem na hovězí dušené na smetaně. Suroviny:
- 600g hovězího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 200ml smetany ke šlehání
- 200ml hovězího vývaru
- sůl, pepř, kmín
Postup:
- Na oleji osmahneme na kostky nakrájené maso, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a přidáme kmín.
- Podusíme pod pokličkou do měkka, asi 1-1,5 hodiny.
- Poté přilijeme smetanu a necháme provařit do zhoustnutí omáčky.
- Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.





