3. 12. 2025
Autor: Dana Novotná
Hovězí dušené na smetaně
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí⁤ dušené‍ na smetaně‍ je lahodné tradiční české jídlo,⁢ které si zamilujete na první skus. Vývarově dušené‌ maso s⁣ cibulí,‌ kořením a ⁢smetanou se rozplývá⁤ na jazyku a ‌jeho bohatá ⁤chuť vám ⁤zaručeně zahřeje srdce i žaludek. Užijte si domácí⁢ kuchyni plnou teplých ⁤zážitků ⁢s ⁤tímto ‌receptem⁢ na hovězí dušené ​na smetaně. Suroviny:

  • 600g hovězího ⁢masa
  • 2⁤ cibule
  • 3 ‌stroužky česneku
  • 2 lžíce‌ oleje
  • 200ml smetany​ ke šlehání
  • 200ml⁣ hovězího ​vývaru
  • sůl, pepř, kmín

Postup:

  1. Na ⁢oleji osmahneme‍ na kostky nakrájené maso, přidáme na plátky nakrájenou cibuli⁣ a prolisovaný česnek.
  2. Přilijeme vývar,⁢ osolíme, opepříme a přidáme kmín.
  3. Podusíme⁤ pod ‌pokličkou do⁤ měkka,‍ asi⁤ 1-1,5 hodiny.
  4. Poté⁣ přilijeme smetanu a necháme provařit do zhoustnutí omáčky.
  5. Podáváme s⁤ rýží nebo bramborovou ​kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *