Hovězí dušené s cibulí je lahodné tradiční jídlo, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Nechte se omámit vůní dušeného masa s jemně karamelizovanou cibulí a dopřejte si skvělou lahůdku plnou aromatických chutí. S naším receptem na hovězí dušené s cibulí dokážete snadno připravit lahodné jídlo pro celou rodinu. Inspirujte se a pusťte se do vaření!

Suroviny

  • 600g hovězího masa na guláš
  • 4 velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce papriky
  • 1 lžíce majoránky
  • sůl a pepř dle chuti
  • 750ml vody

Postup

  1. Na oleji osmahneme na kostky nakrájené maso, přidáme nakrájenou cibuli a na drobno nasekaný česnek.
  2. Přidáme hladkou mouku, promícháme a lehce osmahneme.
  3. Přidáme papriku, majoránku, sůl a pepř, zalijeme vodou a vaříme doměkka zhruba 1,5-2 hodiny.
  4. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou maizeny rozmíchané ve vodě.
  5. Podáváme s knedlíkem nebo třeba s vařenými bramborami a okurkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *