Hovězí dušené s cibulí je lahodné tradiční jídlo, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Nechte se omámit vůní dušeného masa s jemně karamelizovanou cibulí a dopřejte si skvělou lahůdku plnou aromatických chutí. S naším receptem na hovězí dušené s cibulí dokážete snadno připravit lahodné jídlo pro celou rodinu. Inspirujte se a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 600g hovězího masa na guláš
- 4 velké cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce papriky
- 1 lžíce majoránky
- sůl a pepř dle chuti
- 750ml vody
Postup
- Na oleji osmahneme na kostky nakrájené maso, přidáme nakrájenou cibuli a na drobno nasekaný česnek.
- Přidáme hladkou mouku, promícháme a lehce osmahneme.
- Přidáme papriku, majoránku, sůl a pepř, zalijeme vodou a vaříme doměkka zhruba 1,5-2 hodiny.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou maizeny rozmíchané ve vodě.
- Podáváme s knedlíkem nebo třeba s vařenými bramborami a okurkami.




