6. 9. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí guláš podle starých receptů je chutný a lahodný pokrm, který zahřeje každého milovníka tradiční kuchyně. Naše verze tohoto klasického jídla je připravena podle starých receptů a nabízí bohatou chuť a vůni hovězího masa, cibule a koření. Nechte se unést vůní a chutí tohoto lahodného guláše a dopřejte si jedinečný zážitek ze starých časů. S naším receptem na hovězí guláš si doma snadno připravíte lahodné jídlo plné tradice a autentických chutí. Užijte si kulinářský zážitek s naším receptem na hovězí guláš podle starých receptů!
Suroviny:
- 600 g hovězího masa (plece nebo krčka)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla nebo oleje
- 2 lžíce papriky
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 500 ml hovězího vývaru
- 500 g brambor
Postup:
- Na pánvi rozpálíme sádlo nebo olej a osmahneme na něm na kostky nakrájené maso.
- Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a dusíme, dokud cibule nezezlátne.
- Přidáme papriku, kmín, majoránku, sůl a cukr a krátce restujeme, aby koření uvolnilo vůně.
- Zalijeme hovězím vývarem a necháme vařit asi 1,5 hodiny na mírném ohni, dokud maso nezměkne.
- Přidáme na kostky nakrájené brambory a vaříme dalších 30 minut, dokud brambory nezměknou a guláš nezhoustne.
- Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s chlebem nebo knedlíkem.




