3. 3. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí guláš s červeným vínem je tradiční české jídlo plné chutí a vůní. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodný guláš s hovězím masem duseným v červeném víně, které dodá jídlu dokonalou kořeněnou chuť. S tímto receptem si jistě užijete skvělou rodinnou večeři plnou tepelného hřejivého komfortu. Nenechte si ujít tento výborný pokrm, který se hodí na každou příležitost. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 600g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička tymiánu
- 2 bobkové listy
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 2 lžíce hladké mouky
- 400ml hovězího vývaru
- 200ml červeného vína
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přidáme nakrájené hovězí maso a chvíli restujeme, dokud maso nezezlátne.
- Přisypeme mletou papriku, kmín, majoránku, tymián, bobkové listy, sůl a pepř. Promícháme.
- Přidáme hladkou mouku a restujeme, dokud mouka nezezlátne.
- Postupně zalijeme hovězí vývar a červené víno. Vaříme pod pokličkou asi 1,5-2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Pokud je guláš příliš řídký, můžeme přidat trochu zahuštění.
- Podáváme s knedlíkem nebo bramborovou kaší. Dobrou chuť!




