4. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí guláš s knedlíkem a šlehanou
zdroj: Recepty 24/7

‌Hovězí guláš s křehkým knedlíkem​ a⁤ šlehanou⁣ smetanou je tradiční české jídlo, které⁢ potěší každého milovníka dobrého jídla. Skvělá kombinace hovězího masa, šťavnaté omáčky a nadýchaných knedlíků je jistotou spokojeného žaludku. Neodolatelná chuť a bohatá dochucovadla​ udělají z tohoto ​jídla skvělou volbu pro vaření⁣ doma i na speciální ‌příležitosti. Podle tohoto receptu‌ si připravíte lahodný guláš, který si zamilujete!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl, pepř, kmín
  • olej
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 250 ml​ červeného vína

Postup

  1. Na⁣ oleji osmahneme na kostičky nakrájené maso se sekanou cibulí ⁣a prolisovaným​ česnekem.
  2. Přidáme mletou papriku, sůl,⁢ pepř ‌a kmín⁣ a restujeme dalších pár minut.
  3. Přilijeme vývar​ a víno, přidáme rajčatový protlak a dusíme doměkka.
  4. Servírujeme s knedlíkem a šlehanou⁣ smetanou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *