4. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí guláš s křehkým knedlíkem a šlehanou smetanou je tradiční české jídlo, které potěší každého milovníka dobrého jídla. Skvělá kombinace hovězího masa, šťavnaté omáčky a nadýchaných knedlíků je jistotou spokojeného žaludku. Neodolatelná chuť a bohatá dochucovadla udělají z tohoto jídla skvělou volbu pro vaření doma i na speciální příležitosti. Podle tohoto receptu si připravíte lahodný guláš, který si zamilujete!
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sůl, pepř, kmín
- olej
- 250 ml hovězího vývaru
- 250 ml červeného vína
Postup
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené maso se sekanou cibulí a prolisovaným česnekem.
- Přidáme mletou papriku, sůl, pepř a kmín a restujeme dalších pár minut.
- Přilijeme vývar a víno, přidáme rajčatový protlak a dusíme doměkka.
- Servírujeme s knedlíkem a šlehanou smetanou.




