6. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí guláš s vínem borgoňským je lahodný tradiční pokrm plný bohatých chutí a vůní. V tomto receptu se spojuje šťavnaté hovězí maso s aromatickým vínem borgoňským a kořením, výsledkem je lahodný guláš, který si zamiluje celá rodina. Podávejte ho s domácími knedlíky nebo plátky chleba a užijte si skvělou večeři plnou chuťových zážitků. S tímto receptem se vám bude krásně vařit a výsledek stojí za to!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička cukru
- 200ml vínem borgoňským
- 400ml hovězího vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji osmažíme na kostky nakrájené maso.
- Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujeme, dokud cibule nezezloutne.
- Přidáme papriku, kmín, majoránku a cukr a promícháme.
- Zalijeme vínem borgoňským a vývarem.
- Osolíme a opepříme podle chuti a povaříme na mírném ohni do měkka.
- Podáváme s knedlíkem nebo bramborami.




