1. 9. 2025
Autor: Dana Novotná
Hovězí maso a brambory
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí ⁣maso a brambory – Jednoduchý a chutný ⁢recept na tradiční české‌ jídlo. Křehké a šťavnaté kousky hovězího masa podávané s voňavými vařenými brambory, které jistě potěší celou rodinu. Nechte se inspirovat a zkuste tento lahodný pokrm doma!⁢

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1kg brambor
  • 1 ⁣cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • kmín

Postup

  1. Nejprve si ​brambory⁣ oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Hovězí maso nakrájíme na stejně velké ⁤kousky jako brambory.
  3. Cibuli nakrájíme na drobno ‌a česnek ‌prolisujeme.
  4. Na pánvi⁢ si rozpálíme olej a osmahneme cibuli s česnekem.
  5. Přidáme hovězí maso a restujeme dozlatova.
  6. Přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme vodou.
  7. Přidáme sůl, pepř a trochu kmínu a dusíme‌ do měkka.
  8. Pokud je zapotřebí, podle své chuti dochutíme.
  9. Hovězí maso ⁣a brambory podáváme teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *