1. 9. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí maso a brambory – Jednoduchý a chutný recept na tradiční české jídlo. Křehké a šťavnaté kousky hovězího masa podávané s voňavými vařenými brambory, které jistě potěší celou rodinu. Nechte se inspirovat a zkuste tento lahodný pokrm doma!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1kg brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- olej
- kmín
Postup
- Nejprve si brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Hovězí maso nakrájíme na stejně velké kousky jako brambory.
- Cibuli nakrájíme na drobno a česnek prolisujeme.
- Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme cibuli s česnekem.
- Přidáme hovězí maso a restujeme dozlatova.
- Přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme vodou.
- Přidáme sůl, pepř a trochu kmínu a dusíme do měkka.
- Pokud je zapotřebí, podle své chuti dochutíme.
- Hovězí maso a brambory podáváme teplé.




