19. 9. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné hovězí maso se šťávou a bramborem. Tento tradiční pokrm je dokonalou kombinací chutí a jednoduchým způsobem, jak si pochutnat na jídle plném výrazného aroma a bohaté chuti šťávy. S chutnými hovězími kousky, jemnými bramborami a lahodnou omáčkou neodoláte! Zkuste tento recept ještě dnes a nechte se hýčkat skvělou chuťovou symfonií.
Suroviny:
- 500g hovězího masa (např. roštěnec)
- 4 středně velké brambory
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petrželový kořen
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 400ml hovězího vývaru
- sůl, pepř, kmín, majoránka
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, česnek a kořenovou zeleninu.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka osmažíme ze všech stran.
- Přisypeme mouku, promícháme a zalijeme hovězím vývarem.
- Přidáme koření podle chuti a necháme dusit do měkka.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme do měkka ve slané vodě.
- Pokrm podáváme s uvařenými brambory a šťávou z masa. Dobrou chuť!




