19. 9. 2025
Autor: Dana Novotná
Hovězí maso se šťávou a bramborem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné hovězí maso se šťávou a bramborem. Tento tradiční pokrm je dokonalou‍ kombinací⁤ chutí a jednoduchým způsobem, jak si pochutnat na jídle plném výrazného aroma a bohaté chuti šťávy. S chutnými hovězími kousky,⁢ jemnými bramborami a lahodnou omáčkou neodoláte! Zkuste⁤ tento recept ještě dnes​ a nechte se hýčkat⁤ skvělou chuťovou symfonií.

Suroviny:

  • 500g ‍hovězího masa (např.​ roštěnec)
  • 4 středně velké brambory
  • 1 cibule
  • 2‌ mrkve
  • 1 petrželový kořen
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké​ mouky
  • 400ml hovězího vývaru
  • sůl, pepř, kmín,⁢ majoránka

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a​ osmahneme na ⁢něm pokrájenou cibuli, česnek a kořenovou zeleninu.
  2. Přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka osmažíme ze ⁣všech stran.
  3. Přisypeme⁤ mouku, promícháme a ‌zalijeme hovězím vývarem.
  4. Přidáme koření podle chuti a necháme dusit do měkka.
  5. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky ​a uvaříme⁣ do‌ měkka ve‍ slané vodě.
  6. Pokrm ⁤podáváme s ⁤uvařenými brambory a šťávou z masa. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *