Hovězí na bourdou ‍po modernu je šťavnatý pokrm, ‍který spojuje tradiční recept ⁣s moderním přístupem k vaření. Jednoduchá příprava a‌ bohatá chuť udělají z tohoto jídla neodolatelnou lahůdku pro‍ každého milovníka dobrého‍ jídla. Vyzkoušejte tento recept a ‌nechte se okouzlit spojením klasických ‍chutí‍ s moderním twistem! ‌

Suroviny

  • 600 g hovězího masa (krkovička, roštěnka nebo ‍svíčková)
  • 2 ⁢cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce ​rajčatového protlaku
  • 200​ ml‌ červeného vína
  • 400 ‌ml ​hovězího vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na⁢ něm na kostky⁣ nakrájené⁢ hovězí maso.
  2. Přidejte na kostky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájenou⁣ mrkev a prolisovaný česnek. Osmažte ⁢dozlatova.
  3. Přisypte hladkou mouku, zamíchejte a zalijte červeným⁣ vínem a hovězím vývarem.
  4. Přidejte rajčatový‌ protlak, tymián, sůl‍ a ‍pepř. Vařte 2 hodiny na mírném ohni pod pokličkou, občas promíchejte.
  5. Po uvaření můžete omáčku spařit a případně⁣ dochutit solí‌ a pepřem podle chuti.‌ Podávejte s rýží nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *