Hovězí na bourdou po modernu je šťavnatý pokrm, který spojuje tradiční recept s moderním přístupem k vaření. Jednoduchá příprava a bohatá chuť udělají z tohoto jídla neodolatelnou lahůdku pro každého milovníka dobrého jídla. Vyzkoušejte tento recept a nechte se okouzlit spojením klasických chutí s moderním twistem!
Suroviny
- 600 g hovězího masa (krkovička, roštěnka nebo svíčková)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 200 ml červeného vína
- 400 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička sůl
- čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na kostky nakrájené hovězí maso.
- Přidejte na kostky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájenou mrkev a prolisovaný česnek. Osmažte dozlatova.
- Přisypte hladkou mouku, zamíchejte a zalijte červeným vínem a hovězím vývarem.
- Přidejte rajčatový protlak, tymián, sůl a pepř. Vařte 2 hodiny na mírném ohni pod pokličkou, občas promíchejte.
- Po uvaření můžete omáčku spařit a případně dochutit solí a pepřem podle chuti. Podávejte s rýží nebo bramborovou kaší.




