Nechte se unést exotickou vietnamskou kuchyní s lahodným receptem na hovězí pho s čerstvou zeleninou. Tento tradiční pokrm plný chutí a vůní vám zaručeně zahřeje srdce i žaludek. Snažte se ho připravit doma a nechte se unést jeho úžasnou chuťovou kombinací!
Suroviny
- 400g hovězího masa (např. roštěnec)
- 100g rýže pho
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 pórek
- 1 červená paprika
- 1 rajče
- čerstvý koriandr a máta
- 4 hřebíčky, 1 skořice, 1 anýz
- sójová omáčka, rybí omáčka, limetka, chilli
Postup
- Na pánev dejte hřebíčky, skořici a anýz a nechte orestovat. Přidejte na drobno nakrájenou cibuli, mrkev a pór a osmahněte.
- Přidejte na kostičky nakrájené maso a orestujte z obou stran. Přidejte vodu a vařte 1,5 hodiny.
- Přidejte rýži pho a pokračujte v vaření podle návodu na obalu rýže.
- Na jiné pánev dejte na kostičky nakrájenou papriku a rajče a opečte. Přidejte do polévky.
- Na závěr ochuťte vaši pho s čerstvým koriandrem, mátou, limetkou, chilli, sojovou a rybí omáčkou podle chuti.




