13. 5. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí ragú s červeným vínem je bohatá a chutná pokrm, který si zamilují všichni milovníci tradiční italské kuchyně. V této receptuře se spojuje lahodné hovězí maso s aromatickým červeným vínem, kořením a zeleninou, aby vznikla lahodná omáčka plná příjemných chutí. Podávejte ji s čerstvou italskou těstovinou nebo pečivem a užijte si lahodnou hostinu plnou italského puncu. Vyzkoušejte tento recept doma a přinesete si na talíř chuť Toskánska.
Suroviny
- 500g hovězího masa na nudličky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 3 stroužky česneku nasekané
- 2 mrkve na kolečka
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 250ml červeného vína
- 400ml vývaru
- olivový olej
- sůl, pepř, tymián
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme cibuli a česnek.
- Přidáme hovězí maso a opečeme ho ze všech stran.
- Přidáme mrkev a promícháme.
- Zalijeme červeným vínem a povaříme, dokud nezůstane jen malé množství tekutiny.
- Poté přidáme rajčatový protlak, vývar a dochutíme solí, pepřem a tymiánem.
- Necháme vařit na mírném ohni asi hodinu, dokud maso není měkké a omáčka neztužená.
- Podáváme s těstovinami nebo bramborem.




