28. 12. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí s brusinkami a knedlíkem je tradiční české jídlo plné chutí a vůní. Maso je jemně uvařené s ovocnými brusinkami, které mu dodají pikantní sladkou chuť. K tomu se podává lahodný knedlík, který perfektně doplní každé sousto. Podívejte se na náš recept a připravte si ho doma!
Suroviny
- 600g hovězího masa
- 200g sušených brusinek
- 4 ks brambor
- 150g polohrubé mouky
- 1 vejce
- sůl, pepř, majoránka, olivový olej
Postup
- Nařežeme hovězí maso na menší kousky a osmahneme na troše olivového oleje.
- Přidáme nakrájené sušené brusinky a zalijeme vodou. Přidáme sůl, pepř a majoránku podle chuti.
- Vše dusíme do měkka na mírném plameni asi 40 minut.
- Mezitím si uvaříme bramborové knedlíky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme na kaši. Přidáme mouku, vejce, sůl a vytvoříme těsto.
- Z těsta vytvarujeme knedlíky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 minut.
- Po uvaření maso se sušenými brusinkami podáváme s bramborovými knedlíky.




