28. 12. 2025
Autor: Dana Novotná
Hovězí s brusinkami a knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí s brusinkami a knedlíkem je tradiční české jídlo plné chutí a vůní. Maso je jemně uvařené s ⁣ovocnými brusinkami, ⁢které mu dodají pikantní sladkou chuť. K tomu⁢ se podává lahodný knedlík, který perfektně doplní každé sousto. Podívejte se na náš recept⁣ a připravte si ho doma!

Suroviny

  • 600g hovězího masa
  • 200g sušených brusinek
  • 4 ks brambor
  • 150g polohrubé ​mouky
  • 1 vejce
  • sůl, pepř, majoránka, olivový olej

Postup

  1. Nařežeme hovězí maso na menší kousky a osmahneme ⁤na troše olivového oleje.
  2. Přidáme nakrájené sušené brusinky a zalijeme vodou. Přidáme sůl, pepř a majoránku podle ‌chuti.
  3. Vše dusíme do měkka na mírném plameni asi 40⁤ minut.
  4. Mezitím si uvaříme bramborové knedlíky. Brambory uvaříme⁤ ve slupce, ⁣oloupeme⁤ a rozmačkáme na kaši. Přidáme mouku, vejce, sůl a vytvoříme těsto.
  5. Z těsta vytvarujeme knedlíky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 minut.
  6. Po uvaření maso se sušenými brusinkami ⁤podáváme s bramborovými knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *