19. 9. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Thajské hovězí s bazalkou je lahodné a exotické jídlo, které si zamilujete. Vychutnejte si pikantní kombinaci hovězího masa s čerstvou thajskou bazalkou a dochuťte ji omáčkou na základě sójového kyselého másla. Servírujte s lehkou rýží a užijte si exotickou chuť Thajska přímo u vás doma. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky asijské kuchyně. Načerpejte inspiraci a vyzkoušejte ho hned teď!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 100g čerstvé Thajské bazalky
- 400g vařeného jasmínového rýže
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a restujte, dokud maso není propečené ze všech stran.
- Přilijte sójovou omáčku a rybí omáčku a nechte krátce provařit.
- Přidejte nakrájenou papriku a mrkev a restujte dalších pár minut.
- Na závěr přidejte nasekanou Thajskou bazalku a promíchejte.
- Smažte směs ještě 1-2 minuty, aby se všechny chutě spojily.
- Servírujte s vařenou jasmínovou rýží.




