19. 9. 2025
Autor: Petr Kolář
Hovězí s Thajskou bazalkou a rýží
zdroj: Recepty 24/7

Thajské hovězí s bazalkou je lahodné a exotické jídlo, které si zamilujete. Vychutnejte si pikantní kombinaci hovězího masa s čerstvou thajskou bazalkou a dochuťte ji omáčkou na základě sójového kyselého másla. Servírujte s lehkou rýží a užijte si exotickou chuť Thajska přímo u vás doma. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky asijské kuchyně. Načerpejte inspiraci a vyzkoušejte ho hned teď!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 100g čerstvé Thajské bazalky
  • 400g vařeného jasmínového rýže

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a restujte, dokud maso není propečené ze všech stran.
  3. Přilijte sójovou omáčku a rybí omáčku a nechte krátce provařit.
  4. Přidejte nakrájenou papriku a mrkev a restujte dalších pár minut.
  5. Na závěr přidejte nasekanou Thajskou bazalku a promíchejte.
  6. Smažte směs ještě 1-2 minuty, aby se všechny chutě spojily.
  7. Servírujte s vařenou jasmínovou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *