9. 3. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí svíčková s omáčkou bordelaise
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí svíčková s omáčkou bordelaise je lahodný a luxusní pokrm, který si zamilují milovníci dobrého jídla. Kombinace jemné hovězí svíčkové a bohaté omáčky bordelaise vytváří skvělou chuťovou symfonii, která rozzáří vaše chuťové buňky. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a potěšte své smysly! Suroviny

  • 600g hovězího masa (svíčková)
  • 50g másla
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 lžíce mouky
  • 500ml hovězího vývaru
  • 200ml červeného vína
  • čerstvý tymián
  • soľ, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev.
  2. Přidáme hovězí maso nakrájené na plátky a osmahneme z obou stran dozlatova.
  3. Přidáme lžíci mouky a promícháme, necháme zesklovatět.
  4. Zalijeme hovězím vývarem a přilijeme červené víno.
  5. Přidáme čerstvý tymián a necháme povařit do zhoustnutí omáčky. Dochutíme solí a pepřem.
  6. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou maškarpone nebo smetany.
  7. Svíčkovou podáváme s omáčkou bordelaise a přílohou podle vlastního výběru, například knedlíky nebo brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *