9. 3. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí svíčková s omáčkou bordelaise je lahodný a luxusní pokrm, který si zamilují milovníci dobrého jídla. Kombinace jemné hovězí svíčkové a bohaté omáčky bordelaise vytváří skvělou chuťovou symfonii, která rozzáří vaše chuťové buňky. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a potěšte své smysly! Suroviny
- 600g hovězího masa (svíčková)
- 50g másla
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 lžíce mouky
- 500ml hovězího vývaru
- 200ml červeného vína
- čerstvý tymián
- soľ, pepř
Postup
- Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev.
- Přidáme hovězí maso nakrájené na plátky a osmahneme z obou stran dozlatova.
- Přidáme lžíci mouky a promícháme, necháme zesklovatět.
- Zalijeme hovězím vývarem a přilijeme červené víno.
- Přidáme čerstvý tymián a necháme povařit do zhoustnutí omáčky. Dochutíme solí a pepřem.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou maškarpone nebo smetany.
- Svíčkovou podáváme s omáčkou bordelaise a přílohou podle vlastního výběru, například knedlíky nebo brambory.





