18. 8. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Hřebíčková vepřová panenka s brusinkami je lahodný recept, který spojuje pikantní koření s osvěžující sladkostí. Tento chutný pokrm je ideální volbou pro všechny, kteří milují kombinaci kontrastních chutí. Připravte si ho doma a nechte se okouzlit bohatou paletou chutí!
Suroviny:
- 600g vepřové panenky
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce hřebíčku
- 200g brusinek
- sůl
- olej
Postup:
- Nařežeme vepřovou panenku na menší kousky a osolíme a opepříme z obou stran.
- Na pánvi si rozehřejeme olej a opečeme maso z obou stran dozlatova.
- Přidáme nastrouhaný česnek a hřebíček a necháme chvíli restovat.
- Na závěr přidáme brusinky a krátce je osmahneme.
- Podáváme s rýží nebo brambory.




