4. 9. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Hrníčková rajčatová polévka s kurkumou je lahodná a zdravá volba na oběd nebo večeři. Díky kurkumě má polévka silný protizánětlivý účinek a navíc přidává do jídla krásnou barvu a exotickou chuť. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodnou a osvěžující polévku plnou vitamínů a minerálů.
Suroviny
- 2 hrnky rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička kurkumy
- soľ, korenie
- olivový olej
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozpálte olivový olej a osmahněte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, dokud cibule nezezlákne.
- Přidejte nakrájená rajčata a nechte je chvíli dusit.
- Přidejte kurkumu a promíchejte.
- Zalijte zeleninovým vývarem a nechte polévku vařit asi 20 minut.
- Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou konzistenci.
- Dochuťte solí, pepřem a podle chuti můžete přidat i další koření.
- Před podáním ozdobte nastrouhanou petrželkou.




