4. 9. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Hrníčková rajčatová polévka s kurkumou
zdroj: Recepty 24/7

Hrníčková rajčatová polévka s kurkumou je lahodná a zdravá volba na oběd nebo večeři. Díky kurkumě má polévka silný protizánětlivý účinek a navíc přidává do jídla krásnou barvu a exotickou chuť. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodnou a osvěžující polévku plnou vitamínů a minerálů.

Suroviny

  • 2 hrnky rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička kurkumy
  • soľ, korenie
  • olivový olej
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozpálte olivový olej a osmahněte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, dokud cibule nezezlákne.
  2. Přidejte nakrájená rajčata a nechte je chvíli dusit.
  3. Přidejte kurkumu a promíchejte.
  4. Zalijte zeleninovým vývarem a nechte polévku vařit asi 20 minut.
  5. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou konzistenci.
  6. Dochuťte solí, pepřem a podle chuti můžete přidat i další koření.
  7. Před podáním ozdobte nastrouhanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *