13. 10. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Hrníčkový hráškový krém s tandoori kuřecím
zdroj: Recepty 24/7

Hrníčkový hráškový krém s tandoori kuřecím je lahodná a zdravá variace tradičního indického pokrmu. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit chutný a vydatný oběd. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nadchněte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 1 hrnek zeleného hrášku
  • 1 středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce tandoori koření
  • 400g kuřecích prsou
  • 500ml kuřecího vývaru
  • 200ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nasekanou cibuli a česnek, přidáme tandoori koření a smažíme 1 minutu.
  2. Přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa a opékáme je dozlatova.
  3. Přidáme zelený hrášek a zalijeme kuřecím vývarem.
  4. Vše vaříme asi 15 minut, dokud není hrášek měkký.
  5. Poté směs rozmixujeme na krém a přidáme smetanu.
  6. Ochuťujeme solí a pepřem a podáváme s čerstvým chlebem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *