13. 10. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Hrníčkový hráškový krém s tandoori kuřecím je lahodná a zdravá variace tradičního indického pokrmu. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit chutný a vydatný oběd. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nadchněte své chuťové buňky!
Suroviny
- 1 hrnek zeleného hrášku
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce tandoori koření
- 400g kuřecích prsou
- 500ml kuřecího vývaru
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nasekanou cibuli a česnek, přidáme tandoori koření a smažíme 1 minutu.
- Přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa a opékáme je dozlatova.
- Přidáme zelený hrášek a zalijeme kuřecím vývarem.
- Vše vaříme asi 15 minut, dokud není hrášek měkký.
- Poté směs rozmixujeme na krém a přidáme smetanu.
- Ochuťujeme solí a pepřem a podáváme s čerstvým chlebem nebo rýží.




