Hrníčkový piroh s jablky je křehký dezert plný sladkého jablka a skořice, který jistě potěší chuťové buňky každého milovníka sladkostí. Tento tradiční recept je snadný a rychlý na přípravu, ať už na nedělní odpoledne nebo k oslavě s rodinou a přáteli. Podívejte se na krok za krokem návod na přípravu tohoto lahodného hrníčkového pirohu s jablky a užijte si ho s šálkem dobré kávy nebo čajem.

Suroviny

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 hrnku másla
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 4 jablka
  • skořice
  • cukr moučka na posypání

Postup

  1. V misce smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
  2. Přidáme rozpuštěné máslo a vejce a hněteme těsto.
  3. Těsto necháme odpočinout v chladničce minimálně 30 minut.
  4. Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky a posypeme skořicí.
  5. Těsto rozválíme na placku a vykrajujeme kolečka.
  6. Na každé kolečko těsta položíme plátek jablka, posypeme cukrem moučkou a složíme na piroh.
  7. Pirohy upečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut nebo dokud nezezlátnou.
  8. Hotové pirohy můžeme posypat dalším cukrem moučkem a podávat teplé nebo studené.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *