Hrníčkový piroh s jablky je křehký dezert plný sladkého jablka a skořice, který jistě potěší chuťové buňky každého milovníka sladkostí. Tento tradiční recept je snadný a rychlý na přípravu, ať už na nedělní odpoledne nebo k oslavě s rodinou a přáteli. Podívejte se na krok za krokem návod na přípravu tohoto lahodného hrníčkového pirohu s jablky a užijte si ho s šálkem dobré kávy nebo čajem.
Suroviny
- 2 hrnky hladké mouky
- 1/2 hrnku másla
- 1/2 hrnku cukru
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 4 jablka
- skořice
- cukr moučka na posypání
Postup
- V misce smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
- Přidáme rozpuštěné máslo a vejce a hněteme těsto.
- Těsto necháme odpočinout v chladničce minimálně 30 minut.
- Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky a posypeme skořicí.
- Těsto rozválíme na placku a vykrajujeme kolečka.
- Na každé kolečko těsta položíme plátek jablka, posypeme cukrem moučkou a složíme na piroh.
- Pirohy upečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut nebo dokud nezezlátnou.
- Hotové pirohy můžeme posypat dalším cukrem moučkem a podávat teplé nebo studené.




