7. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová
Hrnkový marocký rajčatový guláš se smaženými cuketami
zdroj: Recepty 24/7

Hrnkový marocký rajčatový guláš se smaženými cuketami je lahodná a exotická variace tradičního guláše. Tento recept je plný aroma a koření z Maroka a je skvělým způsobem, jak zkombinovat různé chutě do jednoho pokrmu. Vychutnejte si ho s chlebem nebo rýží pro dokonalou chuťovou explozi!

Suroviny

  • 2 hrnky nakrájených rajčat
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého kardamomu
  • 1/4 lžičky mletého kurkumy
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 2 hrnky nakrájených cuket
  • 1/4 hrnku nasekané kor…hezkou dý…i chleba na podávání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem, dokud nezjemní.
  2. Přidejte nakrájená rajčata, rajčatový protlak a všechny koření. Vařte asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  3. Přidejte nakrájené cukety a vařte dalších 10 minut, dokud nezměknou.
  4. Hotový guláš podávejte s nasekanou koriandrovou natí, naaranžujte na talíře a podávejte s chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *