7. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Hrnkový marocký rajčatový guláš se smaženými cuketami je lahodná a exotická variace tradičního guláše. Tento recept je plný aroma a koření z Maroka a je skvělým způsobem, jak zkombinovat různé chutě do jednoho pokrmu. Vychutnejte si ho s chlebem nebo rýží pro dokonalou chuťovou explozi!
Suroviny
- 2 hrnky nakrájených rajčat
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička soli
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/4 lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky mletého kardamomu
- 1/4 lžičky mletého kurkumy
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 2 hrnky nakrájených cuket
- 1/4 hrnku nasekané kor…hezkou dý…i chleba na podávání
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem, dokud nezjemní.
- Přidejte nakrájená rajčata, rajčatový protlak a všechny koření. Vařte asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidejte nakrájené cukety a vařte dalších 10 minut, dokud nezměknou.
- Hotový guláš podávejte s nasekanou koriandrovou natí, naaranžujte na talíře a podávejte s chlebem.




