23. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová
Hummus s baklažánem a piniovými oříšky.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodný hummus s baklažánem a piniovými oříšky, který vám okamžitě zvedne náladu. Tato klasická středomořská pochoutka je plná chutí a zároveň zdravá volba pro vaše tělo. Podávejte s křupavým chlebem nebo jako dip k zelenině a buďte připraveni na chválu vašich hostů. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělý hummus doma!

Suroviny

  • 1 středně velký baklažán
  • 400 g vařených cizrny
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z 1 citronu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl a pepř podle chuti
  • hrst čerstvé petrželky
  • hrst piniových oříšků

Postup

  1. Na plechu pečicího papíru pečeme baklažán, až se zezlátne a změkne.
  2. V mixéru smícháme cizrnu, olivový olej, česnek, citronovou šťávu, kmín, koriandr, sůl a pepř.
  3. Přidáme pečený baklažán a petrželku a mixujeme, dokud nevznikne hladká pasta.
  4. Přelijeme do mísy a necháme vychladnout.
  5. Na pánvi orestujeme piniové oříšky, dokud nezhnědnou.
  6. Hotový hummus ozdobíme orestovanými piniovými oříšky a petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *