4. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Hummus s grilovanými paprikami a chilli je lahodný a pikantní dip, který lze snadno připravit doma. Grilované papriky a chilli dodají tomuto klasickému hummusu zcela nový, intenzivní chuťový zážitek. Vyzkoušejte tento recept a okořeňte své občerstvení!
- 1 veľká paprika
- 1 červená chilli paprička
- 400 g ciecierice v konzerve
- 3 strúčiky cesnaku
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 citrón (šťava)
- 1 polievková lyžica tahini pasty
- 1/2 čajovej lyžičky mletej sladkej papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- Papriku a chilli papričku očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Grilujte ich na suchej panvici do zmäknutia a získania jemne karamelizovanej farby.
- Cieciericu prepláchnite pod tečúcou vodou a nechajte ju odkvapkať.
- V mixéri zmiešajte cieciericu, opečenú papriku a chilli papričku, cesnak, olivový olej, šťavu z citróna a tahini pastu. Mixujte dohladka.
- Potom pridajte mletú sladkú papriku a dochutte soľou a čiernym korením.
- Hummus podávajte s čerstvým pečivom alebo zeleninovými palčinkami.





