22. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová
Hummus s grilovanými paprikami a petrželí
zdroj: Recepty 24/7

Hummus s grilovanými paprikami a petrželí je lahodná a zdravá pochoutka, která oslní vaše chuťové buňky. Grilované papriky dodají hummusu pikantní chuť a petržel zase svěžest. Tento recept je skvělým doplňkem pro různé pokrmy nebo jako dip k čerstvému pečivu. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept ještě dnes!

Suroviny

  • 1 veľká paprika
  • 400 g konzervovaných cícerov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Šťava z 1 citróna
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup

  1. Grilujte papriku na grile alebo v rúre, až kým nebude vonku čierna a vnútri mäkká.
  2. Olejte cícerov a cesnak, kým nevytvoria hladkú pastu.
  3. Pridajte olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie do pasty a miešajte dohromady.
  4. Odstráňte pokožku z papriky a nakrájajte ju na kúsky.
  5. Pridajte grilovanú papriku do pasty a premiešajte dohromady.
  6. Potom preložte hummus do misy a ozdobte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *