22. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Hummus s grilovanými paprikami a petrželí je lahodná a zdravá pochoutka, která oslní vaše chuťové buňky. Grilované papriky dodají hummusu pikantní chuť a petržel zase svěžest. Tento recept je skvělým doplňkem pro různé pokrmy nebo jako dip k čerstvému pečivu. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept ještě dnes!
Suroviny
- 1 veľká paprika
- 400 g konzervovaných cícerov
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Šťava z 1 citróna
- Soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup
- Grilujte papriku na grile alebo v rúre, až kým nebude vonku čierna a vnútri mäkká.
- Olejte cícerov a cesnak, kým nevytvoria hladkú pastu.
- Pridajte olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie do pasty a miešajte dohromady.
- Odstráňte pokožku z papriky a nakrájajte ju na kúsky.
- Pridajte grilovanú papriku do pasty a premiešajte dohromady.
- Potom preložte hummus do misy a ozdobte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.




