12. 3. 2024
Autor: Michaela Srncová
Hummus s olivovým olejem a piniovými oříšky
zdroj: Recepty 24/7

Hummus s olivovým olejem a piniovými oříšky je lahodná a zdravá pochoutka, která se snadno připraví doma. Tento tradiční blízkovýchodní pokrm se vyznačuje jemnou a krémovou konzistencí díky použití cizrnového másla. Olivový olej dodává hummusu bohatou chuť a piniové oříšky poskytují křupavou texturu. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodný zážitek plný chutí.

Suroviny

  • 1 konzerva cizrny (400g)
  • 2 stroužky česneku, oloupané a nakrájené
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce tahini pasty (sezamová pasta)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • Strouhaná kůra z 1 citronu
  • Soľ a pepř podle chuti
  • 2 lžíce piniových oříšků na ozdobu
  • Čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Vejce cizru a odkapejte ji. Dejte ji do mixéru spolu s česnekem, citronovou šťavou, olivovým olejem, tahini pastou, kmínem a citronovou kůrou.
  2. Mixujte, dokud nedostanete hladkou konzistenci. Případně můžete přidat trochu vody, pokud je hummus příliš hustý.
  3. Ochuťte solí a pepřem podle chuti.
  4. Přeneste do mísy a ozdobte olivovým olejem, piniovými oříšky a nasekanou petrželkou.
  5. Můžete podávat s kousky chleba nebo zeleninovými tyčinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *