12. 3. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Hummus s olivovým olejem a piniovými oříšky je lahodná a zdravá pochoutka, která se snadno připraví doma. Tento tradiční blízkovýchodní pokrm se vyznačuje jemnou a krémovou konzistencí díky použití cizrnového másla. Olivový olej dodává hummusu bohatou chuť a piniové oříšky poskytují křupavou texturu. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodný zážitek plný chutí.
Suroviny
- 1 konzerva cizrny (400g)
- 2 stroužky česneku, oloupané a nakrájené
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce tahini pasty (sezamová pasta)
- 1 lžička mletého kmínu
- Strouhaná kůra z 1 citronu
- Soľ a pepř podle chuti
- 2 lžíce piniových oříšků na ozdobu
- Čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Vejce cizru a odkapejte ji. Dejte ji do mixéru spolu s česnekem, citronovou šťavou, olivovým olejem, tahini pastou, kmínem a citronovou kůrou.
- Mixujte, dokud nedostanete hladkou konzistenci. Případně můžete přidat trochu vody, pokud je hummus příliš hustý.
- Ochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Přeneste do mísy a ozdobte olivovým olejem, piniovými oříšky a nasekanou petrželkou.
- Můžete podávat s kousky chleba nebo zeleninovými tyčinkami.




