27. 12. 2025
Autor: Michaela Srncová
Hummus s pečenou cibulí a chilli
zdroj: Recepty 24/7

Hummus s pečenou cibulí a chilli je skvělá varianta tradičního hummusu, která zaujme svou pikantní a karamelizovanou chutí. Naučte se připravit tento lahodný dip plný proteinů a vlákniny a okouzlete své chuťové buňky!

Suroviny:

  • 1 veľká cibuľa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 400 g cíceru v konzerve, opláchnutého a scedeného
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekaného
  • 4 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžice tahini pasty
  • 1/2 lyžičky mletej chilli papriky
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Očistite cibuľu a nakrájajte ju na tenké prúžky. Vložte ich do pekáča, pridajte olivový olej a premiešajte, aby bola cibuľa pokrytá olejom.
  2. Pečte cibuľu v predhriatej rúre na 180 stupňov C asi 20-25 minút, kým nebude zlatistá a mäkká.
  3. V mixéri spolu s cícerom, cesnakom, citrónovou šťavou, tahini pastou a mletou chilli paprikou vytvorte hladkú pastu.
  4. Ak je hummus príliš hustý, pridajte trochu vody na zriedenie. Dochutte soľou a korením podľa chuti.
  5. Servírujte hummus posypaný pečenou cibuľou a prípadne ešte s trochou olivového oleja a chilli papričkou. Podávajte s čerstvým chlebom alebo zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *