29. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Hummus s pečenými cizrny a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit lahodný domácí hummus s pečenými cizrnami a zvláčněnou zeleninou. Tento zdravý a výživný recept je skvělou volbou pro vegetariány i vegany. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si skvělou chuť a vysoký obsah bílkovin.

Suroviny:

  • 1 konzerva cizrny
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 1/4 čajové lžičky mleté papriky
  • 1/4 čajové lžičky mletého kmínu
  • 1/4 čajové lžičky mletého koriandru
  • 1/4 čajové lžičky mletého česneku
  • 1/4 šťávy z citronu
  • 1/2 šálku vody
  • Čerstvá zelenina na podávání (např. okurka, paprika, mrkev)

Postup:

  1. Pečte cizrnu na plechu v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia po dobu 20-25 minut, dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé.
  2. V mixéru smíchejte pečenou cizrnu, olivový olej, sůl, papriku, kmín, koriandr, česnek, citronovou šťávu a vodu. Mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
  3. Přidejte další olej nebo vodu podle potřeby, aby byla konzistence hummusu podle vašich preferencí.
  4. Podávejte s čerstvou zeleninou a lístky petržele.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *