29. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodný domácí hummus s pečenými cizrnami a zvláčněnou zeleninou. Tento zdravý a výživný recept je skvělou volbou pro vegetariány i vegany. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si skvělou chuť a vysoký obsah bílkovin.
Suroviny:
- 1 konzerva cizrny
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 1/4 čajové lžičky soli
- 1/4 čajové lžičky mleté papriky
- 1/4 čajové lžičky mletého kmínu
- 1/4 čajové lžičky mletého koriandru
- 1/4 čajové lžičky mletého česneku
- 1/4 šťávy z citronu
- 1/2 šálku vody
- Čerstvá zelenina na podávání (např. okurka, paprika, mrkev)
Postup:
- Pečte cizrnu na plechu v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia po dobu 20-25 minut, dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé.
- V mixéru smíchejte pečenou cizrnu, olivový olej, sůl, papriku, kmín, koriandr, česnek, citronovou šťávu a vodu. Mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
- Přidejte další olej nebo vodu podle potřeby, aby byla konzistence hummusu podle vašich preferencí.
- Podávejte s čerstvou zeleninou a lístky petržele.




