13. 9. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Indická fazolová placka z uhlíkatých čoček
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na indickou fazolovou placku z uhlíkatých čoček. Tato tradiční indická pokrm je bohatý na bílkoviny a vlákninu a zaručeně vás nadchne svou chutí. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si exotickou pochoutku přímo z domova. Navíc je placka z čoček skvělou alternativou pro vegetariány a vegany. Získejte inspiraci a uvařte si indickou specialitu ještě dnes!

Suroviny

  • 1 hrnek uhlíkatých čoček
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1 rajče, nasekané
  • 1 zelená paprika, nasekaná
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti
  • 3 lžíce oleje

Postup

  1. Uhlíkaté čočky opláchněte a uvařte dle návodu na obalu.
  2. Na pánvi zahřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte rajče, papriku a koření (koriandr, kmín, kurkumu, sůl, pepř) a dusíme do měkka.
  4. Na konci přidejte uvařené uhlíkaté čočky a promíchejte dohromady.
  5. Vytvořte z této směsi placky a osmažte na pánvi z obou stran do zlatova.
  6. Hotové placky podávejte s plátky limetky a bylinkami na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *