17. 9. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Indický guláš s červenou čočkou
zdroj: Recepty 24/7

Indický guláš s červenou čočkou je lahodná a exotická vegetariánská varianta tradičního guláše. V tomto receptu se spojují exotické koření jako je kurkuma, koriandr a kardamom s bohatou červenou čočkou. Tento pokrm je nenáročný na přípravu a perfektní na chladné dny. Vyzkoušejte tento recept a okřejte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 250g červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého kurkuma
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 400ml kokosového mléka
  • 400g nakrájených rajčat
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Červenou čočku propláchněte pod tekoucí vodou a nechte odstát.
  2. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezloutnou.
  3. Přidejte všechny koření (kurkuma, koriandr, kmín, červenou papriku) a krátce je osmahněte.
  4. Přidejte nakrájená rajčata a nechte je pár minut dusit.
  5. Přidejte opláchnutou červenou čočku, kokosové mléko a trochu vody, podle potřeby.
  6. Osolte a opepřete dle chuti a vařte guláš asi 20 minut, dokud čočka není měkce uvařená.
  7. Případně dochuťte kořením a podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *