17. 9. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Indický guláš s červenou čočkou je lahodná a exotická vegetariánská varianta tradičního guláše. V tomto receptu se spojují exotické koření jako je kurkuma, koriandr a kardamom s bohatou červenou čočkou. Tento pokrm je nenáročný na přípravu a perfektní na chladné dny. Vyzkoušejte tento recept a okřejte své chuťové buňky!
Suroviny
- 250g červené čočky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mletého kurkuma
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté červené papriky
- 400ml kokosového mléka
- 400g nakrájených rajčat
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Červenou čočku propláchněte pod tekoucí vodou a nechte odstát.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezloutnou.
- Přidejte všechny koření (kurkuma, koriandr, kmín, červenou papriku) a krátce je osmahněte.
- Přidejte nakrájená rajčata a nechte je pár minut dusit.
- Přidejte opláchnutou červenou čočku, kokosové mléko a trochu vody, podle potřeby.
- Osolte a opepřete dle chuti a vařte guláš asi 20 minut, dokud čočka není měkce uvařená.
- Případně dochuťte kořením a podávejte s rýží nebo naan chlebem.




