Indonéská nasi goreng je tradiční jídlo z Jávy plné chutí a vůní. Připravte si tento lahodný pokrm plný koření, zeleniny a masa doma díky našemu receptu. Užijte si exotickou chuť Indonésie přímo u vás doma!

Suroviny

  • 400g vařené rýže
  • 200g kůže z kuřecího masa nakrájené na nudličky
  • 2 stroužky česneku nasekaného
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1 čajová lžička kari koření
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozpalte trochu olivového oleje a osmahněte kuřecí kůži, česnek a cibuli.
  2. Přidejte vařenou rýži a promíchejte s kuřecím masem.
  3. Vytvořte prostor uprostřed pánve a rozklepněte do něj vejce. Promíchejte s rýží a nechte ztuhnout.
  4. Přidejte sójovou omáčku, kečup, cukr, kari koření, sůl a pepř. Promíchejte a restujte chvíli, dokud je vše dobře prohřáté.
  5. Nakonec ochutnejte a podle potřeby přidejte další koření nebo sůl.
  6. Podávejte teplé a posypané nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *