Indonéská nasi goreng je tradiční jídlo z Jávy plné chutí a vůní. Připravte si tento lahodný pokrm plný koření, zeleniny a masa doma díky našemu receptu. Užijte si exotickou chuť Indonésie přímo u vás doma!
Suroviny
- 400g vařené rýže
- 200g kůže z kuřecího masa nakrájené na nudličky
- 2 stroužky česneku nasekaného
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 vejce
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce kečupu
- 1 čajová lžička cukru
- 1 čajová lžička kari koření
- Sůl a pepř podle chuti
- Olivový olej
Postup
- Na pánvi rozpalte trochu olivového oleje a osmahněte kuřecí kůži, česnek a cibuli.
- Přidejte vařenou rýži a promíchejte s kuřecím masem.
- Vytvořte prostor uprostřed pánve a rozklepněte do něj vejce. Promíchejte s rýží a nechte ztuhnout.
- Přidejte sójovou omáčku, kečup, cukr, kari koření, sůl a pepř. Promíchejte a restujte chvíli, dokud je vše dobře prohřáté.
- Nakonec ochutnejte a podle potřeby přidejte další koření nebo sůl.
- Podávejte teplé a posypané nasekanou petrželkou nebo koriandrem.




