6. 11. 2025
Autor: Petr Kolář
Indonéská sambal ajam
zdroj: Recepty 24/7

Indonéská sambal ajam je lahodné a pikantní kuřecí jídlo, které vás zaručeně dostane svou exotickou chutí. Připravte si ho doma podle našeho jednoduchého receptu a ochutnejte tradiční indonéskou kuchyni přímo u vás doma. Sambal ajam je ideální volbou pro všechny milovníky pikantních jídel!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky kurkumy
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička koření garam masala
  • sůl a pepř podle chuti
  • šťáva z 1 limetky

Postup

1. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kostky a osolte a opepřete podle chuti.
2. Cibuli nasekejte na drobno a česnek utřete.
3. Rozpalte olej na pánvi a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
4. Přidejte kmín, kurkumu, papriku a garam masalu a promíchejte.
5. Přidejte kuřecí maso a restujte asi 10 minut, nebo dokud maso není propečené.
6. Přidejte limetkovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.
7. Podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *