Indonéské kuřecí satay s arašídy je lahodné tradiční asijské jídlo, které si zamilujete. Jednoduchý recept s marinovaným kuřecím masem a omáčkou z arašídů je skvělou volbou pro večeři plnou exotických chutí. Vyzkoušejte tento recept a nechte se hýčkat vůní a chutí Indonésie.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (pokrájeného na kousky)
- 1 cibule (nakrájená na kousky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- 100 g arašídového másla
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce sójové omáčky
Postup
- Na špejlech střídavě řaďte kousky kuřecího masa, cibule a česnek.
- V misce smíchejte sójovou omáčku, med, kmín, kurkumu, koriandr, sůl a pepř. Poté touto marinádou potřete připravené špízy a nechte je odpočívat alespoň hodinu v lednici.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmažte kuřecí špízy z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a propečené.
- Mezitím si připravte arašídovou omáčku. V hrnci smíchejte arašídové máslo, cukr a sójovou omáčku. Zahřívejte na mírném plameni, dokud se vše spojí do hladké omáčky.
- Smažené kuřecí satay podávejte s arašídovou omáčkou a nebo tradičně s rýží nebo salátem.




