Indonéské kuřecí satay s arašídy je lahodné tradiční asijské jídlo, které si zamilujete. Jednoduchý recept s marinovaným kuřecím masem a omáčkou z arašídů je skvělou volbou pro večeři plnou exotických chutí. Vyzkoušejte tento recept a nechte se hýčkat vůní a chutí Indonésie.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (pokrájeného na kousky)
  • 1 cibule (nakrájená na kousky)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • 100 g arašídového másla
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce sójové omáčky

Postup

  1. Na špejlech střídavě řaďte kousky kuřecího masa, cibule a česnek.
  2. V misce smíchejte sójovou omáčku, med, kmín, kurkumu, koriandr, sůl a pepř. Poté touto marinádou potřete připravené špízy a nechte je odpočívat alespoň hodinu v lednici.
  3. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmažte kuřecí špízy z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a propečené.
  4. Mezitím si připravte arašídovou omáčku. V hrnci smíchejte arašídové máslo, cukr a sójovou omáčku. Zahřívejte na mírném plameni, dokud se vše spojí do hladké omáčky.
  5. Smažené kuřecí satay podávejte s arašídovou omáčkou a nebo tradičně s rýží nebo salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *