22. 10. 2025
Autor: Michal Němeček
Indonéský guláš Rendang s hovězím
zdroj: Recepty 24/7

Chcete⁣ objevit exotickou chutě Asie? Vyzkoušejte recept na indonéský guláš Rendang s hovězím masem. Tento tradiční pokrm kombinuje bohaté koření s lahodně pomalu⁤ vařeným hovězím masem, které se rozplývá na jazyku. V našem receptu se dozvíte, jak na perfektní Rendang ‌krok za krokem, od výběru správného typu masa, přes přípravu kořenící pasty, až po správnou⁤ techniku dušení. Překvapte své blízké nevšedním kulinářským zážitkem! Navštivte náš web a ⁣uvařte Rendang, který oslní každého gurmána.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa, ideálně zadní
  • 2⁣ lžíce rostlinného oleje
  • 400‍ ml⁣ kokosového mléka
  • 2 citronové trávy,⁣ lehce poklepané
  • 6 kaffir limetkových listů
  • 1 lžíce tamarindové pasty
  • 2‌ lžičky palmového cukru
  • 1 lžička soli

Přísady pro rendang pastu

  • 5 stroužků česneku
  • 3 šalotky
  • 5 červených chilli papriček, semínka odstraněna
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 2 cm čerstvého kurkumy (nebo 1 lžička sušeného)
  • 3 cm galangalu
  • 1 lžíčka mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého kmínu

Postup

  1. Začněte přípravou rendang pasty. Všechny ingredience na pastu dejte do mixéru a rozmixujte na hladkou pastu. Může být potřeba přidat trochu⁤ vody, aby se to lépe mixovalo.
  2. Nasmahněte rendang pastu na troše oleje na středním ⁣plameni, dokud ⁢nezačne vonět, což obvykle trvá asi 2-3 minuty.
  3. Přidejte nakrájené hovězí ⁣maso a opečte‌ ho ze‍ všech stran dozlatova.
  4. Přilijte kokosové mléko, přidejte ⁤citronovou trávu, kaffir limetkové listy, tamarindovou pastu a oslaďte palmovým⁣ cukrem⁤ a ‌solí.
  5. Přiveďte k‌ varu, ‍poté snižte teplotu a nechte pomalu dusit pod pokličkou‌ asi 2 hodiny, ⁢dokud maso není měkké a omáčka⁣ se nezredukuje na hustou konzistenci.
  6. Během vaření pravidelně míchejte, aby se ingredience⁤ nelepily na ‌dno⁤ kastrolu.
  7. Pokud ​máte⁢ rádi pikantnější, ​můžete přidat více ⁢chilli podle⁣ chuti. Guláš je tradičně ‍velmi bohatý a intenzivní ⁤na chuť.
  8. Podávejte s rýží nebo naan ‌chlebem pro autentický zážitek.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *